Bolu Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 34,2614   34,3232
EURO 36,9321   36,9987
       
Özlü Sözler
Sponsorlarımız
HOŞGELDİNİZ

Cenâb-ı Hakk’a sonsuz hamd-ü sena, 

Onun sevgili Rasûlü Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimize sonsuz salât ve selâm olsun.

Cenâb-ı Zülcelâl vel Kemâl hazretleri Mâide Sûresi’nin 2. âyet-i kerimesinde; “Ey iman edenler! İyilik ve takva hususunda yardımlaşın” emrini veriyor.  İnsanlığın hidayete kavuşturulması yolunda ahlak, edeb, ilim, irfan kampanyaları başlatmamızı iyilik ve takva onarımı yapmamızı, iyiliğin hakim olmasını, iyiliğin hakim olması içinde, iyiliği gönlünde ve yaşadığı ortamda hakim kılacak, ilimle kafasını, irfanla gönlünü, edeple vücudunu aydınlatacak, çağı okuyabilen, entelektüel birikime sahip ilim ve irfanla dolu bir insan topluluğu olmamızı istiyor.

               İşte tamda bu noktada Hz. Ömer’in (r.a) Hayber’in fethinden sonra ganimet olarak kendisine düşen bir arazinin fakir, köle, misafir ve Allah yolunda olanların istifade etmesi için bin yıllık “iyilik hareketi” olan vakıf medeniyeti devreye giriyor. Çünkü, efendimizden bu güne, nerede bir iyilik hareketi varsa, orada vakıf medeniyetinin olduğunu görüyoruz.  Çünkü vakıflar iyilik ve takvada yardımlaşınız ilahi emrinin tecessüm etmiş halidir. 

               Vakfa hizmet halka hizmettir, halka hizmet ise Hakk’a hizmettir.  Vakfa saygı tarihe saygıdır. Vakıf kurumu; insanın insana, hatta insanın tüm canlılara sunabileceği hizmetin tümüdür.

               Vakıf, cahili öğreten okul, açı doyuran aş evi, hastayı tedavi eden hastahanedir.

               Vakıf, diriye şefkat, ölüye rahmet vesilesidir.

               Vakıf, yorgunu dinlendiren misafirhane,  yetimi barındıran yurt, yoksulu güldüren yuvadır.

               Vakıflar; varlıklarını Allah’a, vatan ve milletine armağan edenlerin eserleridir.

                     Vakıflar; geçmişe saygı, geleceğin teminatıdır.

                     Vakıf, sadaka-i câriyedir. Elmütenebbih: “Öldükten sonrada adının dillerde dolaşmasına çalış. Çünkü hayırla anılmak insan için ikinci bir ömürdür.” der.

                     Yâhya Kemâl “devlet ricalinde vakıfla ilgisi olmayanların itibarı yoktur” der. Bundan dolayı da şanlı ecdadımız fethettiği her bir karış toprağı baştan başa vakıf cennetine dönüştürmüştür. 

                     Arif Nihat Asya şöyle der: “Nice nice imâretten, dârüşşifadan asırlar boyu dua almış. Şimdi öbür dünyadan eserlerini seyre dalmış”. İşte bu vakıf medeniyetinde: “Vakfa bir çivi çakan âbad olur, vakıftan bir çivi söken de berbâd olur”. Anlayışı atasözü haline gelmiştir.

                     Yunus Emre, Tapduk Emre’ye: “Nerden gelip, nereye gidersin ihtiyar?” diye sorar. Tapduk Emre’de “Yoldan gelir, yola giderim”  der. Bizlerde bu yoldan geldik, bu yola gideriz. Biz, Cenâb-ı Hakk’ı seven, onun Resûlünün yolunda olan dostlarımızı kadim vakıf medeniyetinde buluşturmak,  Yüce Rabbimizin dinine daha güzel ve daha çok hizmet etmeyi amaçlayarak 2015 yılında Bolu Yıldırım Bayezid Vakfımızı kurduk. 

                     Şeyh Edebali’nin Osman Beye dediği gibi: “Hizmette önde, ücrette geride olmaktır muradımız”. Yolumuz uzun, işimiz çetin, yükümüz ağır.  Allahû Teâla yardımcımız olsun. 

                     Rabbim bizleri utandırmasın, bizlere üstün gayret ve rıza-i bâriyi kazanma duygusu içinde nice güzel ve hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah.  Selam dua ve bâki muhabbetlerimle.

 

                                                                                                                          Muammer KÜÇÜKSEYMAN

                                                                                                                           Bolu Yıldırım Bayezid Vakfı

                                                                                                                             Kurucu Başkanı



Muammer KÜÇÜKSEYMAN
Okunma Sayısı: 1050



YAZARIN DİĞER YAZILARI

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Son Eklenen Video
Köşe Yazıları
Etkinlikler

Bolu Yıldırım Bayezid Vakfı olarak; bilgi dağarcığımızı zenginleştirmek ve kültürel birikimimizi artırmak amacıyla, “Kitap okuma ve kritiği yapma”etkinliği başlatmış bulunmaktayız. Bu amaçla günde en az 25-30 sayfa sevdiğimiz/istediğimiz bir kitabı okuyalım ve ardından, her hafta Perşembe akşamları 20.00 ile 21.00 saatleri arasinda okudugumuz kitaplarin kritiğini ZOOM uzerinden yapalım. Programa tüm üyelerimizin katılımını bekliyoruz.

İlk kitap okuma ve kritik etkinliğine Vakıf Başkanımz Muammer Küçükseyman tarafından 24 Aralık 2020 Perşembe günü başlanacaktır. Bu amaçla tüm üyelerimize ZOOM programına katılım şifresi whatsapp üzerinden gönderilerek duyurulacaktır.
Sevgi ve saygılarımızla


Günlük Gazeteler
Dosya İndirme Panosu

 

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi


Top